16-02-2022

Van on-premise naar de cloud: Worstelen met productiviteit

De wereldwijde pandemie dwong ons allemaal over te stappen op hybride werken, maar veel bedrijven worstelen met het stroomlijnen van hun processen en workflows.

Geen wonder. De ingrijpende verandering voltrok zich razendsnel, vrijwel van de ene op de andere dag, waardoor veel organisaties moesten omschakelen naar geïmproviseerde oplossingen. Er zijn veel bedrijven die sub-optimale oplossingen voor werken op afstand hebben draaien, maar dat resulteert ook vaak in een mindere productiviteit. 

Hoe komt het dat sommige bedrijven worstelen met de productiviteit bij werken op afstand, terwijl anderen het juist goed doen?

Het nieuwe normaal

Om te begrijpen waar die bedrijven mee worstelen, moeten we teruggaan naar 2020. De pandemie sloeg toe en we kregen snel te kampen met lockdowns. De meeste bedrijven hadden wel eenvoudige oplossingen voor werken op afstand, maar gebruikten die slechts zelden of alleen in noodgevallen. 

De veranderingen voltrokken zich snel en uit vrees voor de impact van de pandemie op hun business, durfden niet alle bedrijven nieuwe, op maat gemaakte oplossingen in te voeren. Of ze werden beperkt door de minimale functionaliteit van deze -vaak aan elkaar geplakte- oplossingen, of ze doken op een open cloud platform en volgden een ineffectieve strategie.

Het hoofddoel was om werknemers op afstand te kunnen laten werken, totdat de pandemie op overheidsniveau kon worden aangepakt. Maar we zijn nu bijna twee jaar verder en het is geen tijdelijke fase meer te noemen. Het is feitelijk het nieuwe normaal geworden.

Veel bedrijven blijven daardoor zitten met ineffectieve oplossingen en strategieën die de productiviteit schaden en de bedrijfsgroei vertragen.

Waarom de productiviteit daalt bij hybride werken

Er zijn veel redenen waarom bedrijven worstelen met de productiviteit door hun huidige oplossingen voor hybride werken.

Ten eerste. zijn de oplossingen niet altijd de meest geschikte voor hun bedrijf. Werknemers kunnen dan wel op afstand werken, maar misschien is dat niet de beste oplossing voor de specifieke uitdagingen en doelstellingen van het bedrijf.

Toegankelijkheid is een ander belangrijk punt. Omdat de situatie en de behoefte van elke werknemer die op afstand werkt, sterk verschilt, kan het moeilijk zijn een pasklare oplossing te vinden. En als de toepassing of het platform niet kan worden aangepast aan de behoeften van de werknemers, eist dit al snel zijn tol van de productiviteit.

Maar met de juiste oplossing kunnen deze problemen snel uit de wereld worden geholpen…

Wij zorgen voor een vlotte werking

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.

Contacteer ons