16-02-2022

Van on-premise naar de cloud: Een verhaal van digitale transformatie

Het was bizar hoe snel alles veranderde toen de pandemie toesloeg. De ene dag pendelden we nog naar ons werk en vonden we maskers iets voor chirurgen en voor extreme hypochonders. De dag daarna hamsterden we wc-papier, deden we allemaal een masker op en richtten we een onhandig thuiskantoor in, dat tijdelijk moest zijn.

De pandemie veranderde alles. Terugkijkend is het ongelofelijk hoe snel we ons aan de nieuwe situatie aanpasten. Mensen zijn sociale wezens. We drinken nou eenmaal graag koffie met collega’s om werk en leven door te nemen. Virtueel vergaderen is anders dan bij elkaar in dezelfde ruimte zitten. Het geeft een andere energie. En dat was voor ons allemaal best een uitdaging. 

De impact van de pandemie

Terecht dus dat managers en directieleden soms het ergste vreesden. Want hoe houd je de productiviteit hoog als iedereen thuis zit? En hoe kunnen mensen in vredesnaam goed samenwerken als ze niet naast elkaar zitten?

Bedrijven waren bang voor verlies van omzet en moesten in een extreem onzekere tijd  bedrijfsprocessen zo snel mogelijk inrichten op de nieuwe situatie; alles moest op afstand. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je in no time een nieuw normaal mogelijk?  

Waarom “remote-first” de toekomst is

Nu, bijna twee jaar verder, hebben bedrijven én werknemers het hybride werken omarmt. Mensen vinden het heerlijk om zo uit bed te rollen, koffie te zetten en vanuit hun thuiskantoor te werken. En bedrijven ontdekten dat ze – met de juiste strategie en tooling – heel productief en succesvol kunnen zijn. 

Hybride werken is here to stay en het gaat ons allemaal nog veel moois brengen. Maar ‘t gaat niet vanzelf. Want hoe zorg je er als bedrijf voor dat je mensen altijd en overal veilig kunnen samenwerken? Hoe zet je medewerkers in hun kracht met alle mogelijkheden van het nieuwe werken en hoe zorg je voor een steeds hogere productiviteit? 

Wij zorgen voor een vlotte werking

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.

Contacteer ons