Peter Sijmus (35 jaar jong) prijst zichzelf gelukkig. Hij heeft een mooi gezinnetje samen met vrouw Sarah, zoon Wout (10), dochter Lotte (7) en deugniet extraordinair Milla (3). Die drie fantastische kinderen durven elkaar het leven wel eens zuur te maken, dus heeft hij de komende tien jaar zeker geen nood aan kleinkinderen.

Vijf jaar geleden, kwam Peter (dankzij Alexander) solliciteren bij ECX. Hij ging bij ons aan de slag en voelde zich meteen thuis. Als Medior System Engineer geeft hij voornamelijk ondersteuning aan klanten. Dit combineert hij met enkele integratie/migratie projecten.

Naast het werk, brengt hij dus veel tijd met zijn gezin door. Dat vertaalt zich wel eens in een uitstapje naar een pretpark of andere uitjes. Ook met zijn vrienden brengt hij graag veel tijd door. Al is dat wel wat minder nu er kinderen zijn, toch blijft hij hier graag tijd voor maken. Bij enkele goeie biertjes komen de beste verhalen van vroeger weer naar boven.

Ziet hij de kans om er eens een weekendje tussenuit te gaan, dan grijpt hij die zeker. Dat kan zowel met als zonder vrienden.

Wat dan met hobby’s? 13 jaar lang speelde hij voetbal bij het grote SK Peulis. Daar was het doel om niet als laatste te eindigen. Nadien kwam er een volleybal periode samen met enkele vrienden, waaronder Alexander. Hier was het doel eerder om nadien op café nog enkele drankjes te nuttigen. Je ziet, tijden veranderen, doelen ook.

Wanneer hij op vrijdagavond thuiskomt, geeft hij (zoals iedere avond) eerst zijn kinderen een dikke knuffel en vraagt hij hen naar hun dag. Indien Wout training heeft, dan gaat hij natuurlijk mee om hem aan te moedigen. Naar het schijnt heeft Wout meer talent dan zijn vader, dus dat komt wel goed.

Verder staat op vrijdagavond na het werk niet veel speciaals gepland. Soms wordt er eens met enkele vrienden naar een film gekeken. Sinds corona vinden die movie-nights plaats in hun man-cave tent.

Afsluiten doen we zoals altijd met de vraag: “Waarom ben jij de leukste persoon binnen ECX?”

Dat vindt Peter moeilijk om te beantwoorden aangezien ik mezelf niet meteen zo kan inschatten.

Ik denk dat ik wel met iedereen kan opschieten, en dat ik meestal wel de rust zelve ben. Echt een sociaal vat ben ik zelf niet. (maar dat kan beteren na een goed biertje)