Nico Dedecker (41, maar jonger van geest) is papa van een dochter en plus dochter. Enkele weken voor corona op onze deur kwam kloppen, kwam hij in dienst bij ECX. Deels door zijn toenmalige ex-collega, Ron en door Jimmy van Certio, was ECX op zijn radar verschenen.

Als System Engineer houdt hij al twee jaar mede onze klanten tevreden. Daarnaast werkt hij ook aan de IT-infrastructuur van klanten (onpremise/cloud/hybridcloud), rolt hij servers uit en installeert switches, firewalls en VPN oplossingen. Office 365 (mail) oplossingen verzorgen en PC’s installeren behoort ook tot zijn takenpakket. Hij is dus op de hoogte van alles wat met IT infrastructuur te maken heeft.

Buiten het werk staat er soms nog wat extra IT werk op de agenda maar hij spendeert natuurlijk ook veel tijd met zijn gezin. Als zoon van een garagist behoren auto’s (vooral snelle) tot een van zijn passies. Hij gaat geregeld eens gaan squashen, wandelen, heeft interesse in technologie op alle vlakken en geniet van een goed gesprek bij een koffie of pintje. Als vanzelfsprekend mag lekker eten niet ontbreken.

Hobby’s ziet hij als tijd om te ontspannen al blijft zijn leuze ‘ofwel doe je het goed ofwel doe je het niet’ hier ook soms terugkomen.

Wat is het eerste wat je doet wanneer je vrijdagvond thuiskomt?

De deur opendoen 😂

Dat varieert sterk, van nog even wat afwerken tot ff chillen met een lekker aperitiefje (bij mooi weer liefst op een terrasje)

En dan zijn we alweer bij onze laatste vraag: “Waarom ben jij de leukste persoon binnen ECX?”

Haha, om deze vraag te beantwoorden ben ik te bescheiden. Maar ik ben altijd te vinden om eens goed te lachen en sta steeds klaar om anderen te helpen.