Luk Slaets, woont met zijn vrouw, zoon en dochter in het dorp Schiplaken nabij Boortmeerbeek. Sinds mei 2023 is hij bij ECX aan de slag als System Engineer. Het perfecte moment dus om hem wat beter te leren kennen.

Zelf omschrijft hij zijn taak als IT support Engineer als het ‘zo snel mogelijk, kwalitatieve oplossingen te voorzien voor dagelijkse IT problemen‘. Want een business draait pas goed als mensen zich op hun werk kunnen focussen, zonder zich zorgen te moeten maken over IT problemen.

Tijdens zijn vrije tijd, ploft hij zich neer op de bureaustoel van zijn studio waar hij zich instant ontpopt tot een creatief muziek producer/DJ. Hij componeert tracks in het genre Techno, Tech-House en House. Het zit blijkbaar in de genen want ook zijn dochter heeft zich ontwikkeld tot een professionele DJ. Haar carrière is voor hem nu prioriteit en dus belangrijker dan zijn eigen artistieke bezigheden. Ter ondersteuning beheert Luk haar website en creëert hij voor haar remixen, artwork en visuals die ze laat projecteren tijdens haar optredens. Af en toe gaat hij met haar mee naar festivals en discotheken om haar ook ter plekke te ondersteunen.

Als er nog een weekje verlof overblijft, vertoeft hij graag samen met zijn gezin in een ‘all-in resort’ ergens in een zuiders land. Door een letsel in zijn wervelkolom maakt sport nu een kleiner deel uit van zijn vrije tijd. Al gaat hij soms wel eens een uurtje paddelen of  snowboarden.

Natuurlijk wilden we ook graag weten: “Waarom ben jij de leukste persoon binnen ECX?”

Als 50 plusser ben ik de oudste collega bij ECX maar zeker niet de meest wijze. Door rust en kalmte uit te stralen ben ik de stabiliserende factor in de organisatie.

Immer (onder)steunend, daar hebben we allemaal deugd van!