Jan De Smet

Jan De Smet, 41x rond de zon gedraaid, kan zich met trots papa van Sander en Jorre en pluspapa van Arthur en Loic noemen.

Al bijna twaalf jaar is hij bij ECX aan de slag, een feit dat hij maar moeilijk kan vatten. De tijd is voorbijgevlogen. Waar Jan zich in die jaren in gespecialiseerd heeft? Wel, hij is expert op vlak van installatie, configuratie en onderhoud van servers, storage en Cloud oplossingen. Soms vind je hem ook in de presales afdeling terug.

En naast het werk? Dan komt zijn avontuurlijke kant boven. Mountainbiken, lopen, wandelen en trekking krijgen de voorkeur. Ook van lekker eten kan hij enorm genieten. Vroeger probeerde hij vaak zijn eigen grenzen te verleggen. Dat vertaalde zich in het lopen van langere afstanden of er meerdere dagen op uit trekken. Hij liep ook al enkele marathons. Nu, echter, na zijn 40e mag het allemaal wat kalmer aan.

Al blijft hij toch een sportief persoon. Zijn favoriete sportmuziek? Dat hangt van het moment zelf af en ook van de activiteit. Zo heeft hij voor het mountainbiken een andere playlist dan voor het lopen. Deze variëren dan van metal tot techno.

Op vrijdagavond, na het werk, komt ook vaak deze sportieve kant naar boven. Wanneer hij niet aan het sporten slaat, geniet hij van een lekker biertje. Zowel kleine craftbeers (bier dat op ‘ambachtelijke wijze’ wordt gebrouwen door kleine onafhankelijke brouwerijen) als trappisten passeren de revue. Naar welke de voorkeur uitgaat, hangt af van de stemming en hoe de dag of week is geweest.

Waarom is Jan de leukste persoon binnen ECX? Daar kon hij ons geen antwoord op geven, hij had er naar eigen zeggen nog niet over nagedacht.

Wij vermoeden dat het antwoord rechtstreeks in verband staat met wat hij ons op onze laatste vraag antwoordde. We vroegen hem namelijk hoe hij zijn kennis als bierliefhebber, -kenner en -verzamelaar voedt.

Zijn korte antwoord: “veel bier drinken”. Wanneer hij dat antwoord verder uitbreidde, vertelde hij ons dat hij houdt van verschillende bieren, de hopsmaak, bitterheid en diversiteit van zowel de Belgische als de internationale bieren. Hij behoudt het overzicht van de bieren die hij proeft in Untappd (een bier app) waar hij ook brouwerijen en biercafés op volgt. Uiteindelijk is bier zoals wijn, er blijft steeds nog zoveel meer te ontdekken.

Er werd ons gevraagd om de focus meer op het sporten te leggen dan op het bier degusteren. Maar zeg nu zelf, wat vind jij het interessantste?

Voor al je server of Cloud vragen en problemen kun je dus bij Jan terecht, misschien krijg je er nog een lekkere biertip bij als je het hem vriendelijk vraagt.

Jan’s Linkedin