Arne Naessens, 35 lentes jong en geboren en getogen in De Pinte, heeft zich sinds zijn huwelijk met Karen gevestigd in het landelijke Doomkerke. Jazeker, in West-Vlaanderen. Vorig jaar werd hij papa van Tars en daarvoor kon hij zich al de trotse peter van Tibo noemen.

Arne is sinds september 2019 voor ECX aan de slag als Sales Manager. Hij is met andere woorden het eerste aanspreekpunt voor toekomstige klanten maar bespreekt met hen ook eventuele bezorgdheden en toekomstvisies. Samen met de klant zoekt hij voor hen naar de beste opties en keuze voor hun toekomst. Daar komen zijn ervaring en kennis steeds uitgebreid van pas.

Daarnaast houdt hij zich ook bezig met de marketing van het bedrijf. Een goede aanwezigheid op sociale media en een duidelijke website om de klanten vlot en correct te kunnen informeren, vindt hij belangrijk. Zijn focus legt hij vooral op meedelen van innovaties en hoe ECX deze aanpakt.

Die sales rol, die heeft hij zich vanuit vorige werkervaringen eigen gemaakt. Enkele jaren geleden kwam hij in een positie waar hij meer contact kreeg met de klanten. Dat beviel hem enorm waardoor hij in het volgende stadium van zijn carrière volledig voor het klantencontact wilde gaan. Het begon op de afdeling Internal Sales om daaruit door te groeien naar Accountmanager en nu dus naar zijn huidige functie als Sales Manager.

Voldoening halen uit je werk is belangrijk en dat doet Arne door het snel en efficiënt verhelpen van bezorgdheden bij de klant zodat deze weer zorgeloos verder kan werken. Een relatie opbouwen waarbij de klant hem als vertrouwenspersoon beschouwt, is voor hem meteen de leukste manier van werken. Zo kan hij immers proactief bezig zijn waardoor de klant zo weinig mogelijk problemen ondervindt en zo goed mogelijk wordt bediend.

Als nieuwe papa, kiest Arne er natuurlijk voor om zijn vrije tijd zoveel mogelijk met zijn zoontje door te brengen. Op vrijdagavond is het dan ook zijn eerste werk om zoonlief van de crèche te halen en samen van een aperitiefje te genieten. Ook met de hond, een Galgo, Louis gaat hij graag de bossen rond het huis verkennen. Over het huis gesproken, dat werd vier jaar geleden verbouwd en dus vraagt het ook hier en daar nog wat werk. Maar zolang er af en toe eens een bbq of terrasje kan worden georganiseerd met vrienden, mag die laatste afwerking nog wat wachten.

Sportief is hij ook. Hij hoopt dit jaar zijn koersfiets weer wat meer te kunnen boven halen. Ook begeleidt hij als T2 bij FC Tenstar Melle (4e provinciale Oost-Vlaanderen) samen met de T1 de trainingen van de A-kern en de matchen van de beloften. Als Gentenaar noemt hij zich met trots een Buffalo. In zijn twintiger jaren ging hij naar elke thuiswedstrijd en pikte hij ook af en toe een uitwedstrijd mee. Al is hij een rasechte Gent-supporter, toch is hij eerst en vooral een voetbalfan en kan hij dus een goede match van eender welke ploeg appreciëren.  

Sinds hij trainer is en zich ook in deze materie heeft verdiept (hij heeft er ook enkele diploma’s in behaald), bekijkt hij voetbalwedstrijden op een andere manier. Zo haalt hij inspiratie bij veel verschillende ploegen en trainers.

Als voetballer is hij fan van de pure klasse van Messi (huidige generatie) en Iniesta (iets oudere generatie) maar hij noemt zichzelf vooral een adept van Johan Cruyff omdat zijn visie op totaalvoetbal het voetbalbeeld van Arne enorm heeft beïnvloed.

Waarom is Arne de tofste persoon binnen ECX? Humor speelt een grote rol in zijn leven en dus staat hij altijd klaar voor een mopje. Al kan hij natuurlijk ook serieus zijn wanneer dat moet. Hij probeert de gangmaker te zijn en een goede sfeer te creëren door ook eens samen een hapje te gaan eten of iets te gaan drinken na het werk.

Dat klinkt alvast super!

Wil je een Sales Manager die zijn vak kent èn daarnaast ook nog eens een aangename persoon is om mee samen te werken? Dan weet je nu waar je moet aankloppen!

Arne’s Linkedin