Alexander Struelens, papa van Rik (5) en Maud (3), is sinds augustus 2012 bij ECX aan de slag. Als Senior System Engineer houdt hij zich bezig met de installatie, het preventief onderhouden en herstellen van IT systemen bij onze klanten. Hij plant projecten in en voert deze ook mee uit. Daar ligt zijn focus vooral op het vernieuwen van hardware en het migreren van telefonie en Microsoft 365.

Vind jij die technische taal soms onverstaanbaar? Dan wordt Alexander je nieuwe beste vriend want hij probeert steeds de nieuwe technische ideeën en oplossingen om te zetten in begrijpbare taal. Oef!

Wanneer hij niet aan het werk is, gaat hij graag eens een dagje met de moto rijden. In de Ardennen vindt hij de meeste uitdaging maar hij steekt ook graag de grens over naar Zeeland. Over ‘zee’-land gesproken, een weekendje uitwaaien op het strand staat soms ook op het programma. “Voor de kinderen is het altijd genieten om pootje te baden en zandkastelen te bouwen.” Ongetwijfeld zet hij graag mee een stapje in zee en bouwt hij de beste zandkastelen van allemaal. Eenmaal helemaal uitgewaaid, wordt er ook van een stukje vis gesmuld want die smaakt aan zee toch altijd beter dan thuis.

Naast het moto rijden en uitwaaien, was er tot voor Corona ook vaak een partijtje volleybal maar nu houdt hij het, op sportief vlak, op de shortski met vrienden. Dat stond (in normalere tijden) jaarlijks op de planning. Die tijden komen terug, Alexander! Geen nood!

Is de werkweek ten einde, dan durft hij bij goed weer wel eens een last minute barbecue op poten zetten. Een goeie start van het weekend, lijkt ons dat! Ook een terrasje met vrienden na de werkweek kan hem wel bekoren.

Om af te sluiten, stelden we hem nog onze belangrijkste vraag: “Waarom ben jij de leukste persoon binnen ECX?”

Uiteraard kunnen collega’s altijd terecht voor raad en daad, maar nog belangrijker is dat we (op mijn vraag) sinds kort een nieuwe koffiemachine op kantoor hebben staan. Mede IT collega’s begrijpen wel hoe belangrijk een goeie tas koffie kan zijn dus misschien maakt dat me wel de leukste?

Dat kan ik alleen maar beamen, koffie is van levensbelang!