Oplossingen

Zakelijke internetverbinding

Een kwalitatieve zakelijke internetverbinding is onmisbaar, zeker vandaag. Steeds meer bedrijven werken vanuit de cloud of laten mensen vanuit eender welke plek telewerken. Hoe kwalitatiever je internetverbinding is, hoe efficiënter je werknemers ermee aan de slag kunnen.

Toch kennen we allemaal de problemen die vaak voorkomen. Dat is ofwel traag internet, ofwel internet dat wegvalt. Dat wil je voorkomen, want het belemmert productiviteit!

Kortom: in een digitale wereld heb jij nood aan een goede zakelijke internetverbinding. Daarbij moet je letten op:

  • stabiliteit of latency;
  • snelheid in beide richtingen (download en upload);
  • hoge beschikbaarheid (backup lijn).

Hoe verzorgt ECX je zakelijke internetverbinding?

Bij ECX willen we transparantie en openheid rond alles, dus ook rond jouw connectiviteit.

Afhankelijk van de specifieke noden, regio, aansluitbaarheid zoeken wij dan ook naar de juiste fit voor je organisatie. Want wat voor een ander werkt, werkt voor jou misschien helemaal niet.

Zelfs voor buitenlandse vestigingen hebben wij contact met Europese en wereldspelers om een optimaal bedrijfsnetwerk te bouwen over de grenzen heen.

Wanneer internet cruciaal is voor uw onderneming, voorzien we een backup-lijn. Op die manier kom je nooit in de problemen, zelfs wanneer je hoofdverbinding wegvalt.

Tot slot maken steeds meer bedrijven gebruik van cloudservices en telewerk. Dat wil zeggen dat snelheid in beide richtingen een vitaal gegeven is voor jou. Zowel download- als uploadsnelheid bepalen de efficiëntie van je werk. Ook daar houden rekening mee wanneer we je zakelijke internetverbinding instellen.

Werken in de cloud

Wat bepaalt een sterke internetverbinding?

Een sterke zakelijke internetverbinding hangt van specifieke factoren af.

Snelheid

Zeker met alle cloudservices en toenemend telewerk is de snelheid van je internetverbinding een van de belangrijkste factoren die meespelen. Je wilt snel downloaden en uploaden zodat je aan de slag kunt.

Staar je echter niet blind op de snelheid van je internetverbinding. Er zijn ook andere componenten die down- en uploads kunnen vertragen. Denk dan aan

  • oude switches;
  • firewalls met onvoldoende throughput;
  • wifi-netwerken met beperkte bandbreedtes.

Afhankelijk van de noden van je internetverbinding kies je voor een symmetrische of asymmetrische verbinding. Een symmetrische verbinding wilt zeggen dat je upload- en downloadsnelheid gelijk zijn aan elkaar. Bij een asymmetrische verbinding ligt je downloadsnelheid hoger dan je uploadsnelheid.

Stabiliteit of latency

Je wilt natuurlijk ook een stabiele verbinding. Niemand wacht op een internetverbinding die elke dag wel een paar keer wegvalt.

De stabiliteit van je internetverbinding is voornamelijk afhankelijk van 2 factoren:

  • de afstand tussen zender en ontvanger;
  • het onderliggende netwerk.

Hoe dichter je bij zender zit, hoe sterker je signaal. Dat spreekt voor zich. Maar het onderliggende netwerk, dat bij voorkeur een fibernetwerk is, speelt ook een grote rol. Glasvezel is in principe de ideale keuze voor een sterk netwerk. Daar vertellen we je zo dadelijk meer over.

Tot slot is het ook een best practice om steeds met dezelfde provider te werken in elk filiaal. Zo blijf je steeds op ‘hetzelfde’ netwerk.

Backup-lijn

Internet is uiteraard verre van perfect. Vroeg of laat zal er wel een bepaalde factor zoals straatwerken en geplande interventies in het spel komen die ervoor zorgt dat je internetverbinding hapert of volledig wegvalt.

Om dat probleem te voorkomen voorzien we standaard een backup-lijn die voor een internetverbinding zorgt wanneer je hoofdverbinding wegvalt.

Dat doen we door middel van een 4G-backup of door klassieke telefoonlijnen te combineren met internetlijnen.

Glasvezel of fiber

Glasvezelkabels zijn de toekomst wat een razendsnelle zakelijke internetverbinding betreft. Zo’n kabel is opgebouwd uit minuscule glazen buisjes, waarvoor laserstralen verzonden worden. Zo’n buisje noemen we een glasvezel.

Door de glasvezels te combineren met laserstralen, eindig je met internet dat een snelheid tot maar liefst 1GB per seconde bereikt.

Maar naast snelheid heeft glasvezel nog een groot voordeel. Het ondervindt geen storingen van externe factoren, zoals de afstand tussen verzender en ontvanger.

Kortom: eens je met een glasvezelnetwerk aan de slag gaat, geniet je niet enkel van een snelle, maar ook een betrouwbare, stabiele verbinding.

VoIP bellen - ECX

SIP & VoIP: telefonie via je internetverbinding

Vroeger maakten we allemaal gebruik van vaste telefoonlijnen verbonden aan een fysieke telefooncentrale. Vandaag liggen de kaarten anders. Steeds meer bedrijven schakelen over naar SIP & VoIP: telefoneren over internetlijnen.

Zeker met een sterke internetverbinding kies je met SIP en VoIP voor een efficiënte oplossing wat telefonie betreft.

Ook wat deze vorm van telefonie betreft, staan we je graag bij met onafhankelijk advies.

Droom je van een goede internetverbinding?

Elke dag komt ECX in aanraking met zakelijke internetverbindingen. Want wij weten dat de productiviteit in je bedrijf vaak valt of staat met een kwalitatief netwerk.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan zeker contact op, en dan zoeken we samen naar de perfect oplossing voor jouw bedrijf.

Back up - ECX

Contacteer ons

Benieuwd wat ECX voor jou kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder