Oplossingen

Microsoft 365

Wie Microsoft 365 zegt, denkt snel aan toepassingen als Word, Excel en PowerPoint. Maar Microsoft 365 is veel meer dan dat.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een set van applicaties die je bereikt via elk toestel dat verbonden is met het internet. Die apps verbinden werknemers met de juiste mensen en informatie die ze nodig hebben om hun job uit te voeren. Het doel? Productiviteit en een vlotte samenwerking garanderen.

Microsoft 365 is verkrijgbaar in verschillende softwarepakketten. Sommigen kiezen voor een pakket dat enkel de voornaamste Office-applicaties omvat, zoals Word, Excel en PowerPoint. Anderen hebben uitgebreidere noden: zij nemen bovenop de standaard applicaties ook het samenwerkingsplatform Microsoft Teams en het mailprogramma Microsoft Outlook.

De opties zijn:

 • Microsoft 365 Business Basic (OneDrive van 1TB, Sharepoint, Teams & de online versies van Word, Excel, powerpoint en Outlook met een mailbox van 50GB)
 • Microsoft 365 Apps for Business (OneDrive van 1TB, bureaubladversies van Word, Excel, Powerpoint, Publisher, Access & de online versies van Word, Excel & Powerpoint)
 • Microsoft 365 Business Standard (OneDrive van 1TB, Sharepoint, Teams Bureaubladversies van Word, Excel, Powerpoint, Publisher, Access & de online versies van Word, Excel, powerpoint en Outlook met een mailbox van 50GB)
IT-audit door ECX? Ontdek hier de voordelen!
Microsoft 365

Daarnaast is er nog Microsoft 365 Business Premium. De cloud van Business Premium is volledig afgestemd op productiviteit, en is ontworpen om je te helpen belangrijke doelen te bereiken, zowel qua werk als privé.
Dat doel bereikt Microsoft dankzij eersteklas Office-apps, intelligente cloudservices en geavanceerde beveiligingsmechanismen.
Hierbij worden al de features van Microsoft 365 Business Standard gebruikt, en aangevuld met onder andere:

 • Advanced Threat Protection (anti-virus, anti-phishing and anti-spam voor mailomgeving)
 • Rights Management
 • Windows Defender (anti-virus voor pc, laptop, etc…)
 • Exchange Online Archiving (archiveren van mails)
 • Selective distant wipe (verwijderen van bedrijfsdata op gestolen toestellen: laptop, mobile devices)
 • Data loss prevention (DLP is een strategie om ervoor te zorgen dat eindgebruikers geen gevoelige of kritieke informatie buiten het bedrijfsnetwerk verzenden. De term wordt ook gebruikt om software producten te beschrijven waarmee een netwerkbeheerder kan bepalen welke gegevens eindgebruikers kunnen overdragen.)
 • Mobile device Management (beheer van smartphones & tablets)
 • Intune (centraal beheersysteem om upgrades en management van alle devices binnen een organisatie mogelijk te maken)
 • Een Windows 10 upgrade voor Windows 7 Pro, 8 Pro of 8.1 Pro

Waarom gebruikmaken van Microsoft 365?

Sommige kmo’s nemen alleen een Microsoft 365 basic of standaard pakket, maar het is voordeliger wanneer je meteen gaat voor het volledige Microsoft 365 Business Premium-pakket. De meerkost weegt niet op tegen de extra voordelen die je erbij krijgt.

Microsoft 365 Business Premium is beter in staat om bedreigingen te herkennen en je interne beveiliging naar nieuwe hoogtes te tillen. Daardoor minimaliseer je zowel bij een cyberaanval, als bij een gestolen laptop de kans op een datalek. Denk daarbij aan:

 • multi-factor authentication;
 • beperkte servertoegang voor thuiswerkers;
 • password resets pushen na een verdachte login;
 • remote data wipes;
 • de mogelijkheid om bestanden als gevoelig aan te duiden, waardoor niemand ze kan printen, kopiëren of doorsturen.

Tot slot is het ook mogelijk om de apparaten die gebruikmaken van Microsoft 365 Business Premium vanop afstand te updaten. Zo zijn je apparaten meteen voorzien van onder andere de laatste nieuwe beveiligingssoftware.

Microsoft 365 - ECX

Aan de slag gaan met Microsoft 365? Schakel een IT-expert in!

Zo zie je maar. Microsoft 365 Business Premium zorgt ervoor dat jij en je werknemers efficiënter en veiliger kunnen werken. Benieuwd naar de mogelijkheden die Microsoft 365 voor jou in petto heeft? Contacteer ons voor een verkennend gesprek!

Contacteer ons

Benieuwd wat ECX voor jou kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder