Diensten

SLA

Net zoals bij managed services haal je met een service level agreement heel wat druk van de schouders van je IT’ers. Het grote verschil? Service level agreements zijn dienstpakketjes op maat.

Service Level Agreement van ECX: een formule op maat

IT’ers zijn dag in, dag uit druk in de weer om je ICT-systemen te onderhouden, ontwikkelen en optimaliseren. Dat brengt veel druk met zich mee. Maar het zorgt er ook voor dat ze zich niet genoeg kunnen focussen op wat echt belangrijk is: de groei van je bedrijf.

Gelukkig bestaan hier oplossingen voor. IT kun je, net als veel andere zaken, uitbesteden aan externe IT’ers. Zij houden zich bezig met je organisatie draaiende te houden terwijl je eigen team zich op het strategische luik kan storten. 

Microsoft 365

Het verschil tussen een managed service en een Service Level Agreement

Wanneer je een of meerdere IT-taken uitbesteedt, noemen we dat managed services. In dat geval hoeven je IT’ers zich geen zorgen meer te maken over dat aspect van hun werk.

Maar soms heb je nood aan een uitgebreidere dienstverlening op maat. In dat geval spreek je van een Service Level Agreement (of SLA). Een Service Level Agreement is een of meerdere managed services vergezeld van een op maat ontworpen dienstverlening.

Het doel van een Service Level Agreement is simpel. In zo’n samenwerking waken we erover dat je ICT-systemen stabiel blijven presteren zodat je werknemers ongestoord kunnen werken. We zorgen voor een aantal technische contactpersonen die ten dienste staan van jouw KMO. 

Zo moet de IT’ers binnen jouw onderneming zich hier niet over ontfermen, en kunnen zij zich meer focussen op strategische zaken.

Een Service Level Agreement in 3 stappen

Hoe wordt een Service Level Agreement opgesteld?:

Samen met jou brengen we je IT-processen in kaart. We analyseren waar je efficiënter kan werken en welke managed services de druk op je IT-departement aanzienlijk verzachten. Alles wordt in overleg en op maat samengesteld: van dienst, software, tot waar nodig ook hardware (via renting). We werken als het ware een IT-beleid als strategische asset voor jouw KMO uit.

Het totaalpakket van managed services (software, hardware & dienstverlening) gieten we in een contract op maat waar je per maand een overzicht krijgt van wat je van ons mag verwachten (diensten, software & hardware). Zo behoud je een overzicht van verschillende diensten en producten met het voordeel van een vaste maandelijkse kost.

Op het einde van het contract kijken we naar de gepresteerde uren. Onze Service Level Agreements zijn in beide richtingen schaalbaar. Dat uit zich op twee manieren. Als we te weinig uren gepresteerd hebben, betaal je die ook niet en nemen we die mee naar een volgend contract. Als we teveel uren gepresteerd hebben door specifieke omstandigheden, dan verrekenen we dat op het einde.

De voordelen van een Service Level Agreement

Dat is misschien wel de hamvraag: waarom zou je investeren in een Service Level Agreement? Er zijn verschillende redenen waarom je organisatie er voordeel uithaalt.

  • Je ontlast je IT-departement. Daardoor kunnen zij zich toewijden aan de ontwikkeling van verbeteringen voor je ICT-systemen. Dat betekent dat je efficiënter werkt en dus sneller betere resultaten boekt.
  • Daarnaast kunnen we je interne IT-medewerkers opleiden & coachen opdat zij ook sneller instabiliteit in je ICT-systemen ontdekken.
  • Tijdens bijzonder drukke momenten kan je altijd rekenen op extra handen. Denk dan aan een cyberaanval of zware serverproblemen.
  • Je hebt de mogelijkheid dat we je systemen 24/7 monitoren vanop afstand. Zo heb je constante zekerheid dat je continu probleemloos kunt werken.
  • Met een Service Level Agreement monitoren we je systemen proactief. Dat wil zeggen dat we problemen voorkomen in plaats van ze op te lossen. We voorzien een aantal vaste bezoeken voor preventief onderhoud op de server-omgeving en voor het testen van de High Availability-procedures en back-up. Zo verliezen je IT’ers zo weinig mogelijk tijd en hollen ze niet achter de feiten aan.
De voordelen van een SLA - ECX
On premise cloud hybrid it

De verschillende support formules van ECX

Afhankelijk van wanneer je juist onze ondersteuning verwacht, bieden we verschillende formules aan:

  • Business Hours: ma-vr – 8u30 – 17u30
  • Extended Business Hours: – ma – vr – 6u – 20u
  • 6/7 support service: ma – vr – 8u30 – 17u30 / za 8u – 13u
  • Extended 6/7 support service: ma – vr – 6u – 20u / za 8u – 13u
  • 7/7: 24/24

In al deze formules bedraagt onze responstijd 4 uur of minder.

Klinkt dat als muziek in je oren? Contacteer ons! Samen kijken we naar hoe we je IT kunnen optimaliseren voor meer groei

Contacteer ons

Benieuwd wat ECX voor jou kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder