Diensten

Outsourcing

Soms heb je nood aan extra handen. Misschien heb je een aankomend infrastructuurproject. Of wie weet heb je gewoon iemand nodig die je systemen onderhoudt en updatet wanneer dat nodig is. Hoe dan ook: IT-outsourcing is een sterke oplossing voor zowat elk bedrijf.

ECX beschikt over tal van doorwinterde IT’ers met verschillende profielen die je IT-infrastructuur onder handen kunnen nemen. Maar wat zijn de voordelen?

Wat zijn de voordelen van IT-outsourcing?

Er zijn tal van voordelen verbonden aan IT-outsourcing. Hieronder lijsten we de voornaamste op in volgorde van belangrijkheid.

Expertise op maat

Bedrijven zijn zoals mensen: er zijn er geen twee dezelfde. Ook jij gaat bepaalde noden of zelfs sterktes en zwaktes hebben die een rol spelen in je IT-verhaal.

Bij elk werk dat onze IT’ers uitvoeren, baseren ze zich dan ook op jouw verhaal. Wat is er aanwezig? Hoe kan ik daar het meeste uithalen? Wat is de juiste oplossing, niet de duurste of meest moderne?

Het is dus niet zo dat je opeens een externe IT’er aanneemt, die vervolgens je hele IT-infrastructuur vervangt door een nieuw state-of-the-art systeem. Wat aanwezig is, blijft de basis. Als de basis beter kan, dan gebeuren eventuele verbeteringen altijd in samenspraak met jou.

Open contracten

Wij houden niet van bedrijven die je contacteren en meteen een jaarcontract onder je neus schuiven. Daar voel jij je niet gemakkelijk bij, want het voelt alsof het enkel om het geld gaat.

Waar zijn we dan wel voorstanders van? Van geduld. Vertrouwen komt niet vanaf het eerste moment. Daarom starten sommige ondernemingen met een eenmalig project, zoals bijvoorbeeld een IT-audit. Ben je daar tevreden over? Dan kan je kiezen voor een tweede project of meteen overschakelen naar een contract op langere termijn.

Maar jij blijft wel aan het roer staan.

Betrokkenheid

Je externe IT’er is geen vreemdeling die je af en toe ziet binnenspringen in je bedrijfsgebouwen. Het is een partner die je helpt om je aanwezige structuren te optimaliseren en verbeteren.

Ontdekt hij een zwakte of bedreiging? Dan brengt hij je meteen op de hoogte en gaat hij op zoek naar de juiste oplossing voor jou. Tijdens dat proces blijft hij constant in contact met jou zodat de communicatie en het vertrouwen optimaal blijven.

Dat vraagt om een proactieve aanpak. Je IT’er wacht niet tot problemen zich voordoen om ze op te lossen. Het is zijn missie om ervoor te zorgen dat problemen nooit optreden.

Het is die één-op-één relatie waar wij veel belang aan hechten. Uiteindelijk is IT-outsourcing een samenwerking. En die term nemen wij heel letterlijk. Samen werken we aan de optimalisatie van jouw systemen.

Ervaren IT’ers

IT-outsourcing betekent dat je een ervaren IT’er over de vloer krijgt. Oftewel: iemand die al werkte voor meerdere bedrijven in verschillende sectoren.

Tijdens die voorgaande periodes deed hij belangrijke en uiteenlopende ervaringen op. Hij kwam in contact met verschillende systemen, problemen en oplossingen. Die kennis kan hij toepassen op jouw specifieke situatie.

Kortom: dankzij IT-outsourcing beschikt je over een vat vol kennis. En dat zal je zeker van pas komen.

Nood aan IT-outsourcing

Geen probleem! Of het nu om een eenmalig project of een langdurige samenwerking gaat, we luisteren graag naar wat je nodig hebt.

Contacteer ons vrijblijvend voor een verkennend gesprek!

Managed services

Contacteer ons

Benieuwd wat ECX voor jou kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder