Diensten

Managed services

Met managed services verlichten we de druk op de schouders van je IT’ers. Zo krijgen zij meer tijd voor strategische taken. Maar wat zijn managed services? En welke voordelen brengen ze met zich mee?

Managed services voor een zorgeloos ICT-beheer

Ben jij het ook beu dat de ICT bij jouw bedrijf niet altijd op en top functioneert? Besteed je te veel aandacht aan het uitdokteren van IT-problemen waar je het antwoord niet op weet?

In dat geval zijn managed services een handig extraatje. In het kort draag je dan de dagelijkse zorg van je IT-beheer over aan een betrouwbare partner met verschillende experts in huis. Deze hebben van allerlei IT-problemen kennis van zaken.

Voor zo’n betrouwbare partner moet je trouwens niet ver zoeken: ECX staat steeds voor je klaar. Via managed services worden je PC’s, servers en cloud diensten voortdurend gemonitord en geoptimaliseerd.

Zo gaan wij voor een preventieve aanpak, in plaats van een oplossingsgerichte aanpak wanneer het probleem zich al voordoet. Onze professionele IT-specialisten ondersteunen je infrastructuur, zodat problemen voorkomen worden.

En dat ontlast jouw IT’ers ook meteen van deze tijdrovende taken. Zo kunnen ze zich toeleggen op de strategische taken van je organisatie.

Microsoft 365

De voordelen van ECX managed services op een rijtje

Focus op groei

Het voornaamste voordeel van managed services haalden we eerder al aan. Je verlaagt de druk op de schouders van je IT-departement. Het is vandaag belangrijk dat ze zich bezighouden met de digitalisering van je bedrijf. Hoe meer ze zich daarop kunnen focussen, hoe sneller je een concurrentieel voordeel behaalt. En dat resulteert in snellere groei.

Veiligheid

Je netwerk hoort veilig te zijn. Zeker in tijden waar het aantal cyberaanvallen op kmo’s steeds toeneemt. Managed services betekenen een pro-actieve benadering. Dat wil zeggen dat je IT-partner problemen oplost voor ze zich kunnen voordoen en dat je steeds geniet van de laatste nieuwe versies van je softwarepakketten. Met andere woorden: managed services brengen gegarandeerde continuïteit met zich mee voor jouw bedrijf.

Kostenefficiëntie

Door gebruik te maken van managed services doe je beroep op IT’ers die zich dag in, dag uit bezig houden met het onderhoud van je netwerk. Ze kennen de ins & outs ervan als hun broekzak. Met managed services kan je er voortdurend op rekenen dat het werk snel én correct wordt uitgevoerd door een team van doorgewinterde IT-experten.

De IT’ers van ECX hebben dan ook allemaal specifieke expertises. In de doorsnee KMO zien we eerder IT’ers die van alle markten thuis zijn, het zijn generalisten. Door beroep te doen op onze kennis en ervaring zorg je dat het werk sneller en dus kostenefficiënter verloopt. Ondertussen kunnen jouw IT’ers zich focussen op groei.

On premise cloud hybrid it

Wat met mijn huidige IT’ers?

Die gaan in veel gevallen managed services met open armen ontvangen. Het leven van een IT’er is vaak verschrikkelijk druk. Ze moeten talloze taken volbrengen op soms heel weinig tijd.

Ze staan dus constant onder druk, wat de tevredenheid op de werkvloer niet ten goede komt.

Maar wanneer ze plots te horen krijgen dat ze een deel van hun takenpakket niet meer moeten uitvoeren, dan krijgen ze ineens meer tijd voor andere taken met een andere focus. Dat neemt dus druk van hun schouders, want nu kunnen ze hun expertise beter inzetten om je bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Managed service op maat nodig? Neem een SLA!

Managed services zijn, kort door de bocht, op zichzelf staande diensten. Ze bevatten bepaalde opties die je ofwel goed ofwel minder goed uitkomen. Sommige bedrijven zoeken net dat beetje meer wat service betreft.

In dat geval bestaan er service level agreements’, oftewel SLA’s. Dit zijn in zekere zin op maat gemaakte pakketjes van 1 of meer managed services.

Concreet betekent dit dat we samen contractuele afspraken vastleggen rond managed services. Jij hebt constant de garantie dat die taken uit de handen van je IT-departement genomen worden.

Zo kan een SLA opties bevatten zoals:

  • gegarandeerde interventietijd binnen de 4 uur:
  • uitbreiding van onze gewone kantooruren, tot een 24/7 dienstverlening;
  • constante monitoring van je IT-infrastructuur;
  • vaste bezoeken voor preventief onderhoud, patching & updates;
  • vaste bezoeken voor strategisch overleg;
  • extra support die je gespreid betaalt dankzij een jaarcontract.
Nadenken over storage & back-up

Contacteer ons

Benieuwd wat ECX voor jou kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder