Diensten

Databekabeling

Dé ultieme guilty pleasure van elke IT-specialist? Databekabeling, perfect gemonteerd en gegroepeerd. Daartegenover staat de ergste nachtmerrie: een wirwar van kabels, al dan niet de juiste soorten, die er noch praktisch, noch ordelijk bijliggen.

Waarom is je databekabeling belangrijk?

Databekabeling is van cruciaal belang voor een optimale werking van het ganse ICT-platform. Dat klinkt heel logisch maar bij veel bedrijven zijn deze vaak organisch gegroeid, uitgebreid en is het overzicht door de jaren heen kwijt geraakt.

Maar laat het geen geheim zijn: hoe meer orde je schept in je totale ‘kabelinfrastructuur’, hoe beter de prestaties van je IT-systemen en hoe sneller zowel je eigen personeel, als externen de bomen (of kabels) door het bos zien.

Nadenken over storage & back-up
Databekabeling

Zo verzorgt ECX je databekabeling

ECX kan in samenwerking met haar partner Loggratech of in overleg met jouw externe databekabelingsspecialist een grondige analyse & testing en een aanpassingsvoorstel uitwerken.

Gestructureerd bekabelen met het juiste type kabel, juist afmonteren van de kabels en patchpanelen is een specialisatie die we liefst overlaten aan échte specialisten. Een kink in de kabel kan immers grote en moeilijk te detecteren problemen opleveren. We vermijden deze typische valkuil graag bij aanvang!

Samen denken we daarom na over:

  • waar je welke types kabels nodig hebt;
  • welke route elke kabel moet volgen voor optimale prestaties;
  • hoe je de databekabeling geordend verwerkt doorheen je kantoren.

Contacteer ons

Benieuwd wat ECX voor jou kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder