11-08-2020

Office 365: efficiënt, veilig en kostenbesparend werken

Iedereen kent de voornaamste toepassingen van Office 365. De kans is zelfs groot dat je er dagelijks mee in aanraking komt. Dan hebben we het over Word, Excel, PowerPoint & Outlook. Dat zijn de 4 bekendste. 

Maar wat velen niet weten is dat er zoveel meer mogelijkheden zijn binnen de pakketten van Microsoft die je efficiënter, veiliger en kostenbesparend laten werken. 

Efficiënt werken

De meest gangbare onderdelen van Office 365 somden we daarnet al op. Maar ook tools zoals Microsoft Teams & OneDrive vergemakkelijken je werk drastisch.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is de nieuwe manier van samenwerken. Binnen deze tool creëert u gemakkelijk communicatiekanalen voor al uw projectgroepen. In die groepen verloopt alle communicatie rond een specifiek project.

Kortom maakt Microsoft Teams het overgrote deel van je mailverkeer overbodig

Wat mag je dan juist allemaal verwachten van Microsoft Teams?

  • privé- en groepchats
  • integratie met Office 365
  • spraakberichten
  • videochatfunctie
  • compatibel met desktop én mobiel
  • mogelijkheid tot taken delegeren
  • notificaties
  • alle informatie op 1 plek

Microsoft Teams zorgt ervoor dat iedereen altijd up-to-date is met de gang van zaken. En dat zorgt ervoor dat je veel efficiënter aan de slag kunt gaan.

Showtex, een klant van ECX, gebruikt ondertussen zo goed als geen mails meer. Al hun communicatie verloopt via Microsoft Teams.

OneDrive

De tijd van alle bestanden op een lokaal geheugen opslaan is voorbij. Werken in de cloud is vandaag de efficiëntste manier om je bestanden te bewaren.

Een cloudopslag als OneDrive brengt aardig wat voordelen met zich mee.

Zo beschikken je collega’s of werknemers altijd over de laatste versie van een document. In lokale opslag durft het al eens gebeuren dat je kijkt naar een ondertussen verouderd document. Je wist mogelijk niet dat de nieuwe versie bij je collega op de computer was opgeslagen.

Maar je breidt een cloudopslag ook gemakkelijk uit. Stel dat je niet meer toekomt met 1 TB aan geheugen. In dat geval hoef je gewoon een ander abonnement aan te gaan. In geval van lokale opslag zou je je desktop moeten voorzien van een nieuw, groter geheugen.

Tot slot ben je niet afhankelijk van een locatie om toegang te krijgen tot bepaalde documenten. De cloud is overal beschikbaar, zolang je over een internetverbinding beschikt.

Veilig en kostenbesparend werken

Daarnaast beschikt Microsoft 365, het grotere broertje van Office 365, ook over een relatief sterke beveiliging: Microsoft Defender. We zien het vaak gebeuren dat bedrijven extra antivirussoftware of antimalware aankopen om hun apparaten te beveiligen. 

Maar Microsoft Defender volstaat en beschermt je apparaat tegen het grootste deel van alle cyberaanvallen. Met andere woorden: Anti-spam, antivirus en anti-malware is inbegrepen dus kan je hier bestaande licenties voor schrappen. Hierdoor heb je een extra firewall op je persoonlijke PC, zodat je ook onderweg voortaan beter beveiligd bent.

Conclusie?

Bij ongeveer de helft van de bedrijven die we tegenkomen, zien we een verlies in productiviteit of budget omdat ze niet altijd alle mogelijkheden van Office 365 & Microsoft 365 kennen. 

We helpen je graag je bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en te stroomlijnen zodat ook jij daar de vruchten van plukt.

Contacteer ons voor meer info!

Wij zorgen voor een vlotte werking

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.

Contacteer ons