02-01-2023

Microsoft 365 Secure Score

Wat is Secure Score en waarom is het een van de belangrijkste tools voor jouw organisatie?

Secure Score is een verzameling van aanbevelingen en een overzicht van de geïmplementeerde security policies waar je gemakkelijk kan analyseren hoever je staat in jouw security en hoever je kan gaan. Rekening houdend met de impact op de organisatie.

Secure Score is een onderdeel van de Microsoft 365 Defender Security Portal en is dus een dynamisch gegeven die de evolutie van de securitybedreigingen aangeeft en als een dagelijks werkinstrument dient gebruikt te worden om maximale bescherming te garanderen.

Simpel gezegd ga je met Secure Score je huidige beveiligingsstatus en mogelijke verbeteringen identificeren in al je Microsoft 365-werkbelastingen met een gecentraliseerde dashboard.

 

Wat doet het juist?

Zichtbaarheid in de hele omgeving

Het beoordeelt de beveiligingsstatus van je organisatie in het hele digitale domein.

Intelligente begeleiding

Bepaal waar je je beveiligingsstatus kunt verbeteren met behulp van inzichten en richtlijnen voor bedreigingsprioriteiten.

Uitgebreide controles

Verbeter je beveiligingsstatus met een uitgebreide set controles.

Hoe doen we dit?

Je beveiligingsstatus evalueren

In het Microsoft portaal, toegankelijk voor onze gespecialiseerde engineers, zie je de algemene score van je organisatie. Dit is een analyse van je beveiliging in Microsoft, hiervoor moet je organisatie Microsoft Endpoint Manager gebruiken, andere security hard- en software worden niet meegenomen in deze analyses.

Deze analyse bevat o.a.

  • In hoever je gebruikersaccounts beschermd zijn door middel van o.a. MFA, Conditional Access,…
  • Hoe je data beschermt is door DLP (Data Loss Prevention)
  • In hoever je toestellen beschermd zijn door middel van o.a. Anti-virus, Anti-malware, attack surface reduction (hiermee anticipeer je op bepaalde vooraf bepaalde aanvallen, technologieën,…)
  • De aanwezige bescherming op je apps zoals, Teams, SharePoint, OneDrive, Safelinks, SafeAttachments, mails, Phishingdetectie, quarantaine,….

Identificeer gebieden om te verbeteren en maak een plan

Microsoft genereert hier aanbevelingen voor lacunes in je beveiliging. Deze kan je stap voor stap doornemen en implementeren. Je kan ook direct zien wat de impact is op uw gebruikers indien je deze aanbeveling zou toepassen.

In nauw overleg met onze engineers kan er bekeken worden welke implementaties voor jouw bedrijf kritisch zijn en hoeveel impact dit gaat hebben op jouw organisatie.

Om jouw beveiligingsstatus te bekijken zijn de Microsoft Secure Score en Azure Secure score geïntegreerde tools  die je helpen als security administrator om uw security strategie te versterken en risico’s te verminderen. Zij beoordelen je status tegenover een baseline die gecreëerd wordt vanuit het unieke globale perspectief die Microsoft biedt. Dit gebeurt door 8 triljoen signalen per dag te analyseren in samenspraak met de security experts die voor Microsoft werken.

Onze engineers maken met jou een plan op basis van 4 pijlers die hierboven beschreven staan.

 

Voer statusverbeteringen door in jouw omgeving

Microsoft biedt geïntegreerde aanbevelingen aan om de potentiële gebruikersimpact en procedures te bepalen die nodig zijn.

Onze engineers kunnen de bepaalde strategieën uitvoeren en implementeren, hierdoor verbeter je uw security terwijl je blijft werken!

 

Verbeteringen doorgeven aan het management

Gebruik historische rapporten om de voortgang bij te houden en te onderhouden, regressies te identificeren en aan managementteams te rapporteren. Laat duidelijk de vooruitgang zien die je boekt bij het verbeteren van de beveiliging van je omgeving, met behulp van meetbare gegevens.

Afbeelding 1: Hier zie je een voorbeeld van het dashboard, die je een vlug overzicht geeft van je score, de aanbevolen acties, en vooruitgang

Afbeelding 2: Hier zie je een voorbeeld van het rapport dat kan gegenereerd worden.

 

Wat zijn de te nemen stappen?

Neem contact op met onze sales of jouw engineer om te bekijken wat Microsoft Secure Score of Azure Secure Score kan betekenen voor jouw organisatie en hoe dit kan uitgerold worden.

ECX biedt ook een Security Awareness Training aan waarbij we deze Secure Score kunnen integreren om een nog beter overzicht te krijgen op de kennis en risicobepaling van het gedrag van je werknemers op hun computer.

Wij zorgen voor een vlotte werking

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.

Contacteer ons