23-08-2020

Managed IT-services: wat is het en welk voordeel haal je eruit?

Maak je soms mee dat je iets vraagt van je IT-departement en dat het vervolgens op de 53e plaats belandt op de prioriteitenlijst? 

Het is geen geheim dat IT’ers een rijk gevuld takenpakket hebben. Ze staan niet alleen in voor de digitale ontwikkeling van je bedrijf, ze beheren, controleren en onderhouden ook alle operationele zaken.

Helaas nemen die operationele taken soms zo veel tijd in beslag dat er weinig tijd overblijft voor die digitale ontwikkeling

Terwijl je dat net nodig hebt anno 2020. 

Managed IT-services bieden daar een oplossing voor met 1 hoofddoel: proactief werken zodat je zo weinig mogelijk storingen ondervindt.

Wat zijn managed IT services?

Wanneer je beroep doet op zo’n managed service, dan haalt u een partner in huis die je IT ondersteunt in routinetaken

Concreet betekent het dat die partner de courante taken voor zich neemt, zodat je IT-departement zich meer kan focussen op de digitale evolutie van je bedrijf.

Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • de helpdesk bemannen;
  • back-ups maken van servers;
  • de IT-infrastructuur beveiligen;
  • beheer op afstand.

Je denkt misschien dat wat je zelf doet, je meestal beter doet. Toch brengen managed IT-services enkele voordelen met zich mee voor je bedrijf.

Welk voordeel haal je uit managed IT services?

Voorkomen in plaats van genezen

Een partner in managed IT-services monitort voortdurend je PC’s, servers en cloud om eventuele risico’s of gevaren tijdig te stoppen

Potentiële problemen los je op deze manier dus op nog vóór ze de kans hebben om zich voor te doen. Deze proactieve aanpak  garandeert de veiligheid en de continuïteit van je systemen.

Concurrentievoordeel

Managed IT-services nemen een groot deel van de operationele taken van je IT-departement over. Dat maakt dat je IT’ers minder tijd moeten besteden aan dagdagelijkse taken en meer tijd over hebben om strategisch te werken

Zo kunnen ze je ERP-pakket zodanig ontwikkelen dat de werking van je bedrijf veel vlotter en kostenefficiënter verloopt. Je werknemers zijn veel productiever, wat leidt tot betere klantbediening, meer klantentevredenheid en uiteindelijk meer groei.

Kostenbesparing

Een extra dienst lijkt een investering. 

Maar op termijn bespaar je ermee. Zonder managed IT-services zou je uiteindelijk extra personeel moeten aannemen om die dagelijkse taken uit te voeren. 

Wanneer je gebruikmaakt van managed IT-services, hoef je geen extra personeel aan te werven. Je IT-departement kan zich blijven focussen op groeimogelijkheden, terwijl de managed IT-services de andere taken voor zich nemen.

Conclusie?

Ondertussen heb je een beter beeld van managed IT-services. 

Ze:

  • verzachten de druk op je IT-departement;
  • werken proactief om storingen te voorkomen;
  • stimuleren strategisch denkwerk en dus groei;
  • verlichten de uiteindelijke kost van het beheer van je systemen.

Is je IT-departement vaak bezig met zoveel taken dat ze (te) weinig tijd hebben voor belangrijk strategisch denkwerk? Contacteer ECX en samen laten we je bedrijf groeien!

Wij zorgen voor een vlotte werking

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.

Contacteer ons